FIRST LEGO League Challenge


FIRST® LEGO® League Challenge is een vriendschappelijke wedstrijd waar teams van studenten tussen de 9 en 15 jaar betrokken zijn bij onderzoek, probleemoplossing, programmeren en engineering. Ze bouwen en programmeren een LEGO®-robot die de  missies van een Robot Game uitvoert. Als onderdeel van de Challenge ontwerpen teams ook een innovatieve oplossing voor een real-world probleem dat relevant is voor het thema. 

Het hoogtepunt van de FIRST® LEGO® League Challenge is de regiofinale. Gedurende een hele dag krijgen alle teams de kans om te tonen waar ze de voorbije maanden hard aan gewerkt hebben. Er worden regiofinales in bijna elke provincie in België georganiseerd.

De FIRST LEGO League challenge van dit jaar heet MASTERPIECES. Kinderen zullen leren over hoe we onze eigen hobby's en interesses delen met anderen terwijl we leren over experts in musea, theaters en andere creatieve sectoren.

Mensen die in de kunstsector werken, kunnen ons veel leren over hoe we kunnen communiceren, hoe we betrokkenheid kunnen creëren en hoe we een publiek van elke omvang kunnen vermaken. Het team zal kritisch denken en innovatie gebruiken om anderen te inspireren om te leren en te vermaken!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook