-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Bouillabaisse: Fotostappenplan
Recept met duidelijke materiaal- en ingrediëntenlijst om bouillabaisse te maken. Bij de werkwijze zijn ook foto's toegevoegd om de bereiding te visualiseren.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Au restaurant: Luistervaardigheid
Deze toets is de afsluiter van de voorbereiding op Franse weken waarbij leerlingen van de richting restaurant - keuken voorbereid worden op een zaaldienst in het Frans.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Voedselkost berekenen: Werkbundel
Cursus over het berekenen van de food cost en BTW.
Dit werd gebruikt als voorbereiding op hun eindproject.
Na deze taak begrepen de leerlingen dat BTW en de voedselkost belangrijk is.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Footwear Design: Papiertape schoen en redesign op basis van een dier
In dit leermiddel leren leerlingen de beperkingen en mogelijkheden van papiertape door een eigen sneaker op ware grootte na te maken. Verder maken ze ook een redesign van deze schoen op basis van een zelfgekozen dier door kleuren, texturen …
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Collage: De regels van een goede compositie
Hoe maak je nu een mooie collage? Dat hangt vooral af van de compositie van je elementen op je collage. Een goede compositie is namelijk de kunst om elementen van een kunstwerk of design te organiseren in één harmonieus en aangenaam …
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
Soorten tekenpotloden: Overzicht
Dit is een overzicht van de verschillende soorten tekenpotloden die er zijn. Het legt ook uit waar de afkortingen H, B, HB en F voor staan.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Dweilen: Instructiefiche
Deze instructiefiche volgens de OVUR-methode geeft een overzicht van de te volgen stappen om correct te dweilen. Elke stap van de uitvoeringsfase wordt ook weergegeven door een pictogram. Er is ook aandacht voor ergonomische houdingen tijdens de …
Downloadbaar lesmateriaal (17)Leerkracht -
Koelkast reinigen: Instructiefiche
Deze instructiefiche volgens de OVUR-methode geeft een overzicht van de te volgen stappen om de koelkast te reinigen. Elke stap van de uitvoeringsfase wordt ook weergegeven door een pictogram.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Oven reinigen: Instructiefiche
Deze instructiefiche volgens de OVUR-methode geeft een overzicht van de te volgen stappen om de oven te reinigen. Elke stap van de uitvoeringsfase wordt ook weergegeven door een pictogram.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
HACCP: Voorbeeldsituaties keuken
Aan de hand van voorbeeldsituaties bekijken de leerlingen of er gevaar is op vlak van voedselveiligheid. Concrete situaties worden kritisch bekeken en de leerlingen leren hoe HACCP toegepast kan worden.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Leerkracht -
Performer/tonen: Werk selecteren en tonen (beeld)
Deze fiche is een vertaling van Competentiebeelden : Op weg met artistieke competenties naar de klaspraktijk en geeft een antwoord op de vraag: hoe kan je het competentiebeeld Performer/tonen: Werk selecteren en tonen (beeld) vertalen …
Downloadbaar lesmateriaal